Loading...
Brød

Brød der er let at lave.

Det hedder Italiensk brød og er meget let at lave. Jeg har lavet det et par gange og det er hurtigt at slå op, men det tager dog ca. 20 timer at lave.

Opskrift:

300 g vand
400 g hvedemel
8 g salt
1 g tørgær eller en ært almindelig gær.

Hæld vandet i en skål, drop gær i og rør rundt til det er opløst. Herefter bliver resten hældt i, man rør kun indtil melet er vådt.

Dæk skålen med med husholdningfilm, og lad skålen stå på køkkenbordet i 12 – 18 timer.

Når tiden er gået, hæld melet på bordet og fold dejen et par gange. Herefter hældes dejen i et viskestykke, som man strøget med mel, så dejen ikke binder til viskestykket, når man skal have det ud igen. Lad dejen hæve i yderligere 2 timer

Tag en tykbundet gryde, der stilles i ovnen, mens man opvarmer ovnen til 250 grader, husk at sikre at gryden er gennem varm. Tag gryden ud drop dejen ind i gryden og sæt låg på. Derefter sæt gryden tilbage i ovenen.

Lad gryden stå i ovnen i 30 minuter på 250 grader, derefter tag låget af og sænk temperaturen til 230 grader. og lad den stå yderligere 15 min. Tag gryden ud og vend brødet ud på en plade.

Man kan skære i det efter ca 2 timer

God fornøjelse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.