Loading...
Opskrifter

Hjemmelavet Bacon

Lidt hjemmelavet bacon

Da jeg var i London på kursus, var jeg i Fortum & Mason, for at købe te med hjem. I den forbindelse fandt jeg en bog, som handlede om at bearbejde kød til skinker og lignende.

I den har jeg fundet en del opskrifter, jeg finder interessante, herunder at lave sin egen bacon. Det skal naturligvis prøves og jeg er allerede gået i gang med dette eksperiment og er meget spændt på hvordan det kommer at forløbe.

Jeg har købt et stykke ribbensteg fra Slagteren på Kultorvet, som er økologisk, det vejede lige under 2 kg. Slagteren har fjernet ben fra dette stykke. I opskriften var de med men jeg kan ikke lide at skære ben ud af bacon.

Opskriften lyder som nedenstående den forsætter i de næste artikler.

500 gr. Salt

500 gr. Brun sukker

25 gr. Friskt kværnet pepper

2-3 laurbær blade (knust groft)

20 stk. enebær knust groft.

Bland ingredienserne i en skål med rund bund, så de bliver rigtigt mixet sammen. Tag et fad, dæk bunden med en håndfuld af ingredienserne og læg kødet med skindet ned ad, tag en håndfuld til og gnid det ind i kødet så det er dækket. Man skal ikke gnide for hårdt eller længe, bare så det er dækket.

Ingredienserne skal bruges/fordeles henover de første fem dage. I løbet af disse dage skal man dagligt give kødet en ny tur med et nyt lag ingredienser. De safter, der kommer ud fra kødet og lægger sig i bunden af fadet hældes ud, hver gang man arbejder med det. Kødet opbevares i køleskabet i denne periode.

De videre forløb beskrives i de næste artikler

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.